
راههای نجات از مصاحبه چیست؟
راههای نجات از مصاحبه چیست؟
راه های نجات از مصاحبه چیست؟ همانطور که می دانید آماده شدن برای مصاحبه شغلی می تواند بسیار دشوار باشد. اما استخدام برای آن شغل می تواند یک تجربه بی نظیر و مؤثر در زندگی شما باشد. اما چالش اصلی این است که اغلب ، شما برای متقاعد کردن افرادی که شما را نمی شناسند ، کمتر از یک ساعت وقت دارید که بهترین فرد برای استخدام هستید.
همه افراد متقاضی شغل این احساس را تجربه کرده اند ، حتی اگر در یک خیال ناامیدکننده باشتد: شما به موقع می روید و ملاقات با مدیر استخدام ، بسیار هیجان انگیز است. اما در ادامه گفتگو ، ممکن است احساس ناامیدی گنید.
به گفته مدیران رسانه های اجتماعی ، بیشتر افراد متقاضی شغل می گویند مصاحبه شغلی به دو دلیل بسیار چالش برانگیز است: عدم آمادگی و عدم اعتماد به نفس! با این وجود ، اگر با تجارب خوب در مصاحبه شرکت کنید ، بارها شانس خود را برای دریافت آن شغل افزایش خواهید داد.
تریسی کاشمان ، معاون رئیس جمهور ارشد و شریک تحقیقات IT می گوید: “باید بلد باشید که وقتی بحث مصاحبه کنندگان منحرف شد به نفع خودتان آن را تغییر دهید” در ادامه سه راههای نجات از مصاحبه را بیان می کنیم

- مصاحبهکننده آماده نیست یا به طرز واضحی حواسش پرت است.
دلایل فراوانی ممکن است برای این مساله وجود داشته باشد. شاید مصاحبهکننده وقت نداشته قبل از قرار رزومه را بخواند یا الان در محل کار با یک بحران روبروست یا شاید اصلاً امروز حوصله ندارد. دلیلش هرچی که باشه باید خود کنترل مصاحبه رو به دست بگیرید.»
راه اول نجات از مصاحبه: از رزومهتان چندین نسخه به همراه داشته باشید و یکی را به او بدهید و ضمناً نکات مختصری درمورد تجربهتان و تناسبش با شغل مورد نظر بگویید. اگر به نظر میرسد که این کار هم به تمرکز کردن مصاحبهکننده کمکی نمیکند، طبق گفتهی کاشمن، «احتمالاً الان بیش از حد حواسش پرته که بخواد یه گفتگوی درست و حسابی داشته باشه. اگر اینطور شد مودبانه از او درخواست یک قرار دوباره کنید.
- جواب یک سوال را بلد نیستید.
این اتفاق ممکن است برای هر کسی بیفتد اما در زمینهی IT بسیار ناگوار است چرا که در بخشی از روند مصاحبهی شغلهای تخصصی معمولاً آزمونی قرار دارد که برای سنجش مهارت خاصی طراحی شده است که ممکن است با تجربیات قبلی شما همخوانی نداشته باشد.
راه دوم نجات از مصاحبه:انسان وقتی مضطرب میشود بعضی چیزایی که واقعاً بلد است فراموش می کند. اگه این اتفاق افتاد، لبخند بزنید و اعتراف کنید. اکثرا با شما همدردی میکنند. اما اگر واقعاً کوچکترین اطلاعی نداشتید، تظاهر به دانستن نکنید. در عوض، مقایسش کنید با تجربهای که دارید یا توضیح بدید که چطور دنبال راهحل میگردید. این کار ممکن است مصاحبهکننده رو تحت تاثیر قرار بدهد چون مهارت های حلِمشکل شما را در هنگام شرایط سخت نشان میدهد.»
- به نظر میرسد که مصاحبهکننده از پیشینه یا یکی از جوابهایتان راضی نیست.
بعضی مواقع مصاحبه کننده رک و پوستکنده میگوید که شما یک سری مهارت ها رو ندارید . اما بیشتر اوقات این شمایید که حس میکنید اوضاع درست پیش نمیرود.»
راه سوم نجات از مصاحبه: از آنجایی که اکثر ما ذهنخوانهای ضعیفی هستیم پس بهتر است دست از حدس زدن برداریم. مستقیماً بپرسید. «به نظر میرسه یکی از چیزهایی که گفتم شما رو نگران کرده. میشه بپرسم اون چیه؟» یا «حس میزنم شما فکر میکنید که در زمینهی x مهارت های لازم رو ندارم. اگه اینطور است ، دوست دارم باها شما راجعبه پروژهی x که قبلاً روش کار کردم بیشتر صحبت کنم.»»
گاهی اوقات مشکل در یک سوءتفاهم ساده است که میتواند به راحتی برطرف شود ، گر همان موقع وسط مصاحبه راجعب هش حرف نزنیر بعداً دیگر نمیتوانید برگردید و درستش کنید. برای همین مهم است که آخر ملاقات بپرسید که کارتان چطور بوده. یکی از قویترین سوالها این است: «از ویژگیهای یک داوطلب بینقص برای این شغل کدوم را در من ندیدید؟»» جوابی که میگیرید شاید کمی تعجببرانگیز باشد اما «یک شانس آخر برای مجاب کردن طرف مقابل به شما میدهد» و بعلاوه نشان میدهد که میتوانید چقدر سریع در لحظه فکر کنید.
