
اندازه گیری سئو جستجوگر ها
اندازه گیری سئو جستجوگرها
اندازه گیری سئو:
اگر واحد سنجشی برای یک موضوع ندارید ، چگونه می خواهید موفقیت یا عدم موفقیت آن موضوع را اعلام: کنید؟ در سئو نیز همین مورد است. به طور قطعی اعلام کنید.
اگر بتوانید چیزی را اندازه بگیرید ، می توانید موفقیت آن را ثابت کنید.
در جستجوگرها یا بهینه سازی موتور جستجو ، اندازه گیری کلید موفقیت شماست.

سئو های حرفه ای چیست؟
داده های مربوط به رتبه بندی
مراجع از مراجعه به سایت های دیگر
پیوندها
SEO های حرفه ای همه چیزهایی را که به نوشتن SEO و استراتژی های نقشه راه کمک می کند ، کاملاً اندازه گیری می کنند
چرا رنکینگ های سئو بی ارزش هستند؟
آیا لازم است درباره رنکیگ وبسایتمان نگران باشیم؟
هراز چند گاهی بحث و جدل درباره اینکه آیا واقعاً رنکینگ وب سایت در موتورهای جستجوگر اهمیت دارد یا نه بالا میگیرد، ماه گذشته، کمپانی گوگل با بلاک کردن برنامه ی Web Position که بطور خودکار رنکینگ ها را از گوگل دریافت می کرد باعث شد تا بار دیگر درباره ارزش رنکینگ ها بحث و مجادله کنیم
این امر باعث شده که گروهی از مردم، از جمله خود من، مجددا از خودمان بپرسیم که آیا واقعاً رنکینگ و رتبه بندی اهمیتی دارند؟
در گذشته رنکینگ یک فاکتور کلیدی برای اندازه گیری موفقیت ما در زمینه سئو بود
اما آیا لازم است که ما همچنان به دنبال کردن و گزارش کردن رنکینگ ها بپردازیم؟
آیا واقعاً ضروری است که خودمان، و از آن مهمتر مشتریانمان را، درباره این ها نگران کنیم؟
من اینطور فکر نمیکنم
بلاک شدن برنامههای چک کننده رنکینگ توسط موتورهای جستوجوگر
یکی از دلایلی که باعث می شود دیگر مثل قبل نگران رنکینگ خود نباشیم این است که موتور های جستجوگر نسبت به بلاک کردن برنامههای چک کننده رنکینگ ها این اقدام کرده اند
ضاهراWeb Position اولین قربانی این حادثه بوده، البته به نظر میرسد این برنامه در حال حاضر کار می کند اما سوال اینجاست که تا کی؟
بسیار محتمل است که در آینده موتورهای جستجوگر سایر برنامههای چک کنند را نیز بلاک کنند، برنامههایی که روزانه صدهای و شاید هزاران در خواست به این موتورهای جستجوگر ارسال میکنند
راستش مطمئن نیستم که چرا گوگل دست به این اقدام زده است، البته این گونه برنامه های کچک کننده با خط مشی های تعیین شده توسط گوگل مغایرت دارد.
گوگل اظهار میکند که این برنامهها باعث اتلاف منابع سرورها میشود البته این ادعا برای من خیلی قانع کننده نیست، شاید علت اصلی آن باشد که گوگل میخواهد آمار و تحقیقات توسط نیروی انسانی جمعآوری شود و نه توسط برنامههای خودکار چک کننده، همچنین معتقدم که شخصی سازی نتایج سرچ ها که توسط گوگل انجام میشود نیز میتواند در این قضیه دخیل باشد.
هنگامی که شخصی سازی ظاهر میشود
دلایل دیگری که باعث میشود معتقد باشیم که ما نباید نگران رنکینگ باشیم همین شخصی سازی نتایج جستجو ها توسط موتورهای جستوجوگر است.
به علت افزایش حجم اطلاعات شخصی، امروز موتورهای جستجوگر نتایج متفاوتی را به کاربران متفاوت ارائه میدهند- در سال گذشته گوگل بار ها بیان داشته که تمرکز بسیار زیادی روی شخصی سازی دارد: به عنوان مثال پروژه iGoogle را در نظر بگیرید( یکی از پروژههای جدید گوگل که نرخ رشد سرسامآوری دارد) این سرویس حجم انبوهی از داده های شخصی را جمع آوری می کند.
همچنین سرویس Google Toolbar که وبسایت های مرور شده توسط کاربر را همراه با سرچ های جمع آوری می کند . گوگل میتواند اطلاعات فراوانی را از سایر سرویسهایش همچون نیز Google Analytics, Google AdSense, Google Chrome به دست بیاورد.
همانطور می بینید گوگل حجم انبوهی از اطلاعات شخصی و سلیقه کاربران را در اختیار دارد و میتواند به کمک آنها نتایج جستوجو ها را برای اشخاص شخصی سازی کنند.

آیا آینده سیستم های جمع آوری رنکینگ روشن است؟
با مواردی که در بالا ذکر کردم، آینده این برنامه های چک کننده چیست؟
اگر فکر میکنید بلاک شدن این برنامهها توسط موتورهای جستجوگر بزرگترین مشکل در این زمینه است سخت در اشتباهید! افراد خلاق، در نهایت باز هم راه هایی برای یافتن رنکینگ ها خواهند یافت
اما تکلیف شخصی سازی ها چه می شود؟ در این مورد داستان کمی متفاوت است
با وجود ویژگی شخصی سازی نتایج توسط موتورهای جستجوگر کار سئو و بهینه سازی محتوای هر روز سخت و سختتر میشود تا حدی که به غیر ممکن نزدیک میشود.
علت اینست که شما نمیدانید و هرگز نخواهید دانست که گوگل دقیقاً چه اطلاعات شخصی ای از هر فرد را در اختیار دارد!
چه زمانی رنگینک ارزشمند خواهد بود؟
فکر میکنم موارد انگشت شماری وجود دارد که رنکینگ ها واقعاً مفید واقع شوند. البته این است بستگی به هدفی دارد که شما به دنبالش هستید، به نظر من بیشتر وب سایت ها باید سئو و بهینه سازی خود را با هدف افزایش ترافیک از سمت موتورهای جستجوگر آغاز کنند،
اما فرض کنید شما یک برند بزرگ و شناخته شده هستید، برای چنین کمپانیهایی میزان دیده شدن در نتایج سنجش های مرتبط با یک دسته بندی یا یک محصول خاص میتواند ارزشمند باشد، اما به علت وجود سیستم های شخصی سازی شما نباید جایگاه خودتان را به دقت بررسی کنید بلکه به عنوان مثال باید بررسی کنید که آیا سایت شما جزوه ۵ نتیجه اول یا ۵ نتیجه دوم قرار دارد یا خیر؟
قطعاً اغلب سایت ها، مربوط به برندهای بزرگ و معروف نیستند بنابراین برای اغلب وبسایتها دانستن رنکینگ شما اطلاعات زیادی درباره وضعیت سئو یتان به دست نخواهد داد.
نگران چه چیزی باشیم؟
دو دلیل فوق نشان میدهد که لازم نیست بیش از حد نگران رنکینگ، باشیم اما حال که نگران آن نیستیم پس نگران چه باشیم؟ به نظر من میزان موفقیت سئو از راههای متفاوتی قابل اندازه گیری است.
حال بیایید با برخی روش هایی که اهمیت بیشتری دارند آشنا شویم، این روشها روش های پایه ای و ابتدایی هستند اما وضعیت سئو ی شما را خیلی بهتر از رنکینگ معین میکنند( خودتان هم مواردی به لیست ذیل اضافه کنید)
- رشد ترافیک از موتور جستجو
- رشد ترافیک از موتور جستجو در ازای هر کلید واژه
- رشد ترافیک تبدیلی از موتور جستجو (ترافیک تبدیلی: کاربرانی که یک کار خاص مانند پر کردن یک فرم را تکمیل یک خرید را در سایت شما انجام می دهند)
- رشد ترافیک تبدیلی در ازای هر کلید واژه

رشد ترافیک از موتور جستجو
یک مقیاس اساسی و قابل اندازهگیری که بسیار پر مفهوم تر از رنکینگ نیز میباشد، رشد ترافیک کلی است که شما از موتورهای جستجوگر دریافت می کنید( البته این موارد درباره نتایج عادی صادق است و نه نتایج اسپانسر شده در ازای پرداخت پول به موتورهای جستجوگر)
قبل از اینکه سئو را آغاز کنید مقدار ترافیک تان از موتورهای جستجوگر را اندازه بگیرید و آنها را به صورت بنچمارک ثبت کنید.
حال فعالیت های سئو ی خود را آغاز کنید شدت رشد ترافیک از موتورهای جستجوگر را در بازههای زمانی معین اندازه گیری کنید.
این کار برای شما نتیجه فعالیتهای سئویتان و اثربخش بودن آنها را نشان خواهد داد در عین حال بسیار بیشتر از رنگ کینگ اطلاعات در اختیارتان میگذارد
رشد ترافیک از موتور جستجو به ازای هر کلید واژه
میتوانید معیار رشد ترافیک از موتور جستجو به ازای یک کلید واژه خاص را نیز به اندازه گیری های خود اضافه کنید در اغلب مواقع سئو بر پایه بهینه سازی صفحات برای کلید واژه های خاص صورت میگیرد. بنابراین اندازهگیری رشد ترافیک به ازای این کلید واژههای خاص معیار خوبی از میزان موفقیت فعالیتهای شما خواهد بود.
البته فراموش نکنید که باز هم مثل قبل پیش از آغاز ، سئو به ازای کلید واژه را نیز به صورت بنچمارک اندازه گیری و ثبت کنید.
علا وه بر این مقیاسها شما همچنین باید معین کنید که این ترافیک به ازای کلیدواژه ، به کدام صفحه از وب سایت تان مربوط است، قطعاً این صفحه باید جز به صفحاتی باشد که برای آن کلید واژه ی خاصی را بهینه سازی کرده اید.
با این حال بسیار جالب خواهد بود که ببینید موتور جستجوگر در بین این کلیدواژه های تب و صفحات مشابه به هم کدام یک را برمی گزیند و ترافیک بیشتری به آن ارسال میکند.
- رشته ترافیک تبدیلی از موتورهای جستجو
هر وب سایتی باید یک یا چند هدف که توسط مشتری محقق میشود داشته باشد، شما باید وب سایت خود را به طور کلی بررسی کنید تا دریابید که آیا بازدیدکنندگان شما از یک بازدید کننده تصادفی به بازدید کننده دائمی یا حتی یک مشتری دائم تبدیل خواهند شد یا خیر؟ (بسته به هدف شما )
هنگام اندازه گیری موفقیت تان شما باید این ترافیک تبدیل ای که به کمک موتور های جستوجوگر تولید می کنید را اندازه گیری کنید، اهمیتی ندارد که رنکینگ شما کجاست یا اینکه چقدر ترافیکه دریافت می کنید، اما اینکه یک موتور جستجو گر چه نوع ترافیکی را برای شما به ارمغان می آورد بسیار مهم است. یک راه بسیار خوب برای اندازه گیری کیفیت این ترافیک آن است که دریابیم چقدر از این ترافیک ارسالی از موتور جستجو به هدف شما (مثلاً فروش یک کالا) بدل خواهد شد.
توجه داشته باشید در تمام اندازه گیری های تان نتایج را به صورت بنچمارک ثبت کرده و رشد تدریجی وب سایت خود در را زمینه سئو به دقت بررسی کنید.
کیفیت ترافیک
نتایجی که چهار معیار فوق به شما ارائه می دهند بسیار مناسب تر و قابل استناد از نتایجی است که از سنجش رنکینگ در موتورهای جستجو به دست میآید،اما شما می توانید پا را از این نیز فرا تر گذاشته و کیفیت ترافیکی که دریافت می کنید را نیز معین کنید.
یکی از چهار معیار فوق را به کار گیرید، نگاهی به( آهنگ و میزان نوسانات ترافیک) (مدت زمان بازدید کاربر در سایت) و( تعداد بازدید کنندگانی که مجدداً به سایت شما رجوع کرده اند) بیاندازید، این معیارها به تنهایی چیزی را نشان نمی دهند، اما روند آنها در طول زمان های طولانی تر می تواند حاوی اطلاعاتی باشد.
اگر میزان نوسانات ترافیک یک صفحه وب بعد از بهینه سازی آن با یک کلید واژه خاص کاهش یابد می توان نتیجه گرفت که جستجوگر به آنچه به دنبالش بود رسیده است اما اگر این میزان افزایش یابد این یعنی شما از کلید واژه های نامناسبی برای آن صفحه استفاده کرده اید
هیچ معیاری مطلق نیست
این معیارها که اطلاعاتی درباره کیفیت ترافیک دریافتی ارائه می دهند، معیارهای مطلق و تغییر ناپذیری که بتوان به هر صفحه تعمیم داد، نیستند. گاهی اوقات زمان زیاد سپری شده توسط کاربر برای یک وبسایت یک نشانه خوب است مثلا برای وبلاگی که حاوی مقالات طولانیست اما اگر این زمان زیاد سپری شده در یک سایت تجارت آنلاین باشد میتواند نشانه آن باشد که کاربر نمیتواند آنچه را که دنبالش است بیاید.
درباره(آهنگ نوسانات ترافیک) و (تعداد بازدید کنندگان ای که باز هم به وبسایت شما سر میزنند) نیز همین مطالب صادق است.
پس لطفاً توجه خود را فقط به این معیارها و اندازه گیری معطوف نکنید.
یک صفحه در وب سایت شما چه ظاهری دارد؟ هدف آن چیست؟ چقدر محتوا دارد؟ چگونه محتوایی؟ هنگام تحلیل مواردی مثل( آهنگ نوسانات ترافیک) این گونه سوال ها را از خودتان بپرسید
آنالیزگر های وب مورد نیاز هستند
فکر نمیکنم غافلگیر شوید اگر به شما بگویم که برنامههای آنالیزگر وب ابزار هایی ضروری و لازم برای اندازه گیری دقیق معیارهای فوق الذکر هستند، انتخاب برنامه آنالیزگر مناسب بستگی به هدف شما، خواسته هایتان و تجربه تان در زمینه این برنامهها دارد.
با این همه، معیارهای بالا به کمک ابزارهای رایگانی مثل Google Analytics, Yahoo Index Tools or Microsoft adCenter Analytics قابل اندازه گیری هستند. در صورتی که از وبلاگ های بر پایه ی وردپرس استفاده می کنید می توانید افزونه ی Joost را در وبسایت خود مورد استفاده قرار دهید.
نتیجهگیری
با وجود همه موارد بالا، چرا باید زحمت اندازه گیری رنکینگ را به خودمان بدهیم؟ رنکینگ هایی که یا با وجود قابلیت های شخصی سازی در موتورهای جستجوگر هر روز کم اهمیت تر می شوند.
من معتقدم نباید نگران آنها باشیم، خواهید پرسید پس نگران چه باشیم
در جواب باید بگویم که پا را فراتر از رنکینگ گذاشته و معیارهای اساسی ای همچون ترافیک وب سایتتان را اندازه گیری کنید، این ترافیک را به ازای کلیدواژهها نیز بررسی کنید. به تحلیل ترافیک تبدیلی و ترافیک تبدیلی به ازای کلیدواژه ها هم بپردازید
در آخر درباره کیفیت ترافیک دریافتی تان نیز به کمک معیارهایی همچون (آهنگ نوسانات ترافیک) (زمان سپری شده توسط کاربر در سایت) و(شمار کاربرانی که مجدداً به شما مراجعه خواهند کرد)، اطلاعاتی کسب کنید.
البته این اطلاعات به هیچ مطلق نیستند و باید آنها را بسته به نوع و شرایط سایت خود تحلیل کنید.
همه کارهای فوق به خوبی به شما نشان خواهد داد که سئو ی شما واقعاً چقدر ثمربخش است و این اطلاعات بسیار مفیدتر از اطلاعاتی است که شما از رنکینگ که به دست می آورید. چراکه رنکینگی که کیفیت ترافیک و تبدیل شدن آن را اندازه گیری نمی کند پس چندان هم ارزشمند نیست!